Isnin, 24 Jun 2013

23/06/2013

Assalammualaikum semua...terlebih dahulu aku ingin bersyukur kepada Allah S.W.T kerana mempermudahkan urusan ku dalam persepsi majlis pertunangan ku pada 23/6/2013...

Terima kasih yang tak terhingga pada keluarga ku serta sahabat andai ku kerana membantu serta memberi pendapat pada diri aku ini...

ok go to my story hihii.....pada episod yg lepas aku cerita tentang suprise party bzday dan juga merisik...sekarang tiba masa plak persepsi majlis pertunangan aku...kiranye ni sambungan cerita yg lepas la hihihi...sbb aku ade dengar ada yang mnunggu cerita selanjutnye...so skrang aku cerita kan la....dengar baik-baik tau...hahahha...(mcm best la sangat citer aku kan kikiki) sambil layan lagu sambil menaip blog...

Untuk memulakan mjlis pertunangan ni...aku tak sedia ape-ape pun buat macam takde ape yang berlaku hahaha...suka hati aku je kan...tp mcm ne pon alhamdulilah berjalan dengan lancar walaupun ada dalan keadaan kelam kabut cikit....pening fikirkan ape nak buat ape jalan seterusnye bincang dengan family pon takde...yang tahu akak angkat aku aje sebab oder dengan die barang hantaran...maklum la aku ni sebuk bekerja nak cuti pun payah...nasib baik la bos aku tu baik...gantikan orang untuk di tempat aku kerja untuk satu hari tu...

Nasib baik jgk rumah tunang aku ni tak la jauh mane kan so leh la take time buat kenduri tahlil untuk arwah ayah aku dan juga doa selamat untuk aku serta pasangan ku...perjanjian nak bergerak tu 2.30pm
tapi awal plak jiran-jiran serta wakil bagi keluargu datang....aduiii kelam kabut plak aku nak urus hal perjalanan dengan sirih junjung tak sampai lagi dengan tempat letak cincin sampai nak bergaduh aku dengan akak angkat aku tu hahaha....last2 kiteorng ckap jmpa kat rumah perempuan je la...smpai sana baru la terkial2 nk letak cincin dan duit hantaran....lepas je letak tu semua n setle aku lari ke belakang kononnye nk sembunyi la bagi orang tak nampak kan...hahaha....nasib ade kawan aku tu park kete kat belakang duduk aje dalam kete dia sampai la perbincangan habis.....

Lama tak lama jgk la tunggu pastu member aq kol...oiii..dah setle cepat masuk rumah amek gmbo...amboiii senangnye die oder macam tu hahaha...aku pun ape lagi ajak la kawan2 yg teman kan aku tadi masuk lam rumah...baru je lalu tepi rumah sekali pak cik2 die panggil aku la....adeiiii ape aku nak jawab ni hahaha....nasib baik takde cakap ape2 salam2 je...fuhhhh!!! selamat aku....sampai je depan rumah die ramai plak pandang aku...adeiii malu aku di buatnye..ape2 pun tebalkan muka je...sepatutnye aku tak payah datang tapi tunang aku tu mengada suh datang jugak sbbnye nk amek gmbo bersama...masuk je dalam rumah aku ingatkan tak la ramai mane..rupa2nye ramai jgk masing2 tengok aku hahaha....mcm la aku ni top sangat kikiki...tapi ade jugak yang cakap muka aku macam CAT FARISH cuma tak kembang je hahaha...kelakar plak rasa....

Amboi bnyak plak aku tulis ni...kang ade yang bosan baca blog aku ni hahaha...maaf over cerita plak....pe2 pun terima kasih pada Allah S.W.T, keluargaku,jiran2 aku serta wakil aku tak lupa jugak pada kawan2 yg datang yg wish kat dalam fb...thank you so much....rasa macam mimpi pon ade jgk ni btol ke aq tunang ni???hahaha dulu lamar owg die ckap ok je tp bila bncang pasal nak tunang mcm2 alsan plak di baginye...tp akhirnye aku bertunang jgak...syukur alhamdulilah...mari kita lihat gambar2 di bawah ni.....


ni dari pihak laki

ni plak dari pompuan

masa sarung cincin
with my sister

hah....kalau nak tau time ni la aku dah malu gila ramai yang tengok hahaha....dah macam kahwin plak aku....kikiki


dengan kawan2 FLOC
geng2 yang datang pada persepsi majlis tersebut...thanks kawan2

pic ni aku paling suka sekali...lawa...thanks to ajak yang rajin edit pic ni...

dan tak lupa jgk bakal mak n ayah mertua aku hahaha.....



Alhamdulilah sekali lagi selesai untuk babak pertama episod ke-2 hahaha....thank pada yg memberi sokongan dan tak lupa pada yang hadir majlis tersebut....love u all.....mcm gedik plak rasa hahaha....

see u next episod if longer life..eh btol ke???hahaha hantam saja la...
Wassalam....