Isnin, 29 April 2013

26/3/2013 untuk si dia

    Assalammualaikum....yeee...sudah lama aku tidak update blog...maklum la busy dengan kerja dan mencari duit lebih....ade yg rindu dengan aku punya blog tak???hahaha....xtau la de ke x kan....xpe aq tetap akan tetap update walaupon tidak selalu...kali ni aq nak cerita ape yg terjadi pada bulan 26/3/2013

Pada tarikh tersebut ialah hari jadi insan tersayang aq...ape aq lakukan???hahaha.....aq telah merancang dengan kawan2 aq sejak bulan 2 lagi...aq diamkan ape aq nk buat smpai die merasa pelik dan hairan....banyak prancangan dan plan yg dilakukan...smpai aq pon buntu...nasib ade idea baru datang....aq juga meminta tolong pada kawan2 aq supaya merahsiakan hal ini...Alhamdulilah perancangan aq jadi...siap aq pakat ngn family die lagi tu hahaha.....

Pada malam tu aq merancang untuk menyambut hari jadi si dia lalu merisik si dia untuk menjadi isteri aq yang sah....bila saja kami semua sampai die terkejut dan pelik nape rmai sngat datang kan....kami hanya tergelak saja....dan setiba didlam rumah die aq meminta bantuan kawan aq untuk sampaikan hajat aq tu kerana kakak aq hanya terdiam terkedu xtau nk kata ape...biasa la hal2 mcm nimne boleh slah ckap kan....jadi kami pon berbincang ape hajat kami dtang dan ape kami nk buat.....Alhamdulilah si die terima dengan lamaran aq....fuhhh....aq merasa lega sangat sebab die terima aq dengfan seadanye bukan kerana harta tetapi kerana hati yang ikhlas dan niat yang suci...aq mmng suka mengejutkan owg...sbb aq xnak tau ape yg aq rancang...cuma lihat dan tunggu sja....setelah selesai kami pon menyambut plak hari jadi die dengan membawa kek dan menyayikan lagu.....

hahaha...aq ingat xde la ape2 malam tu rupanye kawan2 dia dah sediakan tepung untuk mandikan die...ape lagi kena la tepung die malam tu....ramai jgk kawan2 yang datang....habis umah die dan pakaian die kena tepung hahaha...aq mampu tersenyum saja sebab aq xnk join...depan bakal mertua kena la jaga pelakuan kan hahahah....

Akhir kata terima kasih kepada kawan serta sahabatku cik die,syafiq,ayed,zirah,nik nazrin,wanie dan juga kakaku kerana telah membantu aq untuk menjayakan kejutan ini....jasa anda semua aq tidak akan lupakan....

 tunggu pula cerita dari aq tentang mjlis pertunangan aq nanti...insyallah moga segala urusan ku di permudahkan...terima kasih...