Isnin, 4 Februari 2013

Http//:mohdrazman1988.blogspot.com: Alhamdulilah Rezeki Tuhan

Http//:mohdrazman1988.blogspot.com: Alhamdulilah Rezeki Tuhan: Assalammualaikum....hai ape khabar semua..lama x update blog ni....maklum la busy cikit.....hari ni aku nk cerita cikit la pasal rezeki ni k...

Alhamdulilah Rezeki Tuhan

Assalammualaikum....hai ape khabar semua..lama x update blog ni....maklum la busy cikit.....hari ni aku nk cerita cikit la pasal rezeki ni kan.....korang mesti tahu ape itu rezeki???betul tak???kalau korang tak tahu...aku pun tak tahu la hahaha.....

Rezeki ni datangnye dari Allah..dan die jgk la menentukan rezeki korang semua....mungkin hari ni bertambah rezeki dan mungkin esok kekurangan rezeki.....kite tak boleh jangka rezeki kita sampai bila dan bertahan sampai bila...betul tak???

Aku bersyukur kepada Tuhan kerana dengan limpah kurnia die rezeki ku bertambah...aku bersyukur sangat-sangat.....lagi-lagi bila aku ingin mendirikan rumah tangga tidak lama lagi...mudah-mudahan ape yang aku hajati akan kesampaian.....Insyallah......

Waktu dulu aku terasa hidup sangat susah...yela..aku pun bukan anak orang kaya mahupun yang brada....aku cuma budak kampung je yang baru nk hidup kat area bandar ni.....masa di kampung selalu mintak mak duit nak beli tu nak beli ini...bila tak dapat aku mogok...hahaha...macam budak kecik kan....tapi sejak aku dah bekerja dalam bidang oil and gas ni hidup ku berubah....ape yang aku nak..aku beli sendiri..tapi tidak pada diri aku je...pada family aku jgk...terutama mak aku...sebab aku hanya ade mak saja sekarang ni....abah ku dah 3 tahun meninggalkan aku...aku rindu kat abah aku....ermmmm...abah maaf kan saya kerana abah tak dapat melihat anak abah ni sudah bekerja dan mempunyai harta sendiri....maaf kan saya abah......kepada mak pulak...aku ingin bawa mak pergi ke haji tu hajat aku...harap-harap kesampaian la hajat aku.,....sebab mak aku selalu cakap (mak teringin nak pegi haji)...aku terasa sayu sangat bila dengar die cakap macam tu...insyallah mak...kalau aku ade rezeki aku bawa mak pergi haji ataupun umrah ye mak....walaupun aku jarang berbual dengan mak aku tapi aku sayang kat mak aku....cuma aku ni ego dan sombong sebab tak nak tunjukkan sayang tu depan die.....

Insyallah kemungkinan selepas ini hidup aku akan lebih ceria lagi dengan rezeki yang tuhan berikan....dan mudah-mudahan hasrat dalam hati aku ini akan terlaksana....ku mohon doa restu pada mu Ya Allah...berikan lah rezeki kepada ku serta sahabat2ku yang lain...mudah-mudahan kehidupan beliau ceria selalu di dunia dan akhirat.....sembahyang serta doa tak putus aku hulurkan....moga aku dan alya akan di satukan satu hari nanti...aminnnnn....

kepada semua sahabatku...moga ceria selalu ye...asssalammualaikum......