Jumaat, 28 Disember 2012

BURGER BAKAR DAN KARAOKE

Salam sejahtera semua....hari ni pemilik blog mohdrazman1988.blogspot.com nk cerita ckit la pasal aktiviti kami bila weekend bersama club floc.....penah dgr nama club ni tak????kalau penah bgus la.....

ok kali ni kiteorg lepak kat burger bakar abg burn....dah puas makan dan ketawa tak henti2 kiteorng mula bergerak pergi karaoke dekat suara ok...kat area danga bay...terbaik jgk tmpat tu...idea untuk ke sana ialah dari Ms wink2....huhu...die punya idea la ni lepak kat sna hahaha...maklum la lama xjmpa skali jumpa xingt nk balik hahaha....ok2 sy ceritakan ape yg dieorng buat.....


mula - mula sekali sy kenalkan cip kiteorng iaitu cip la xingt nama die ape huhu...sory....tapi ade pic die meh ngk....

ni la cip kiteorng die ketua sgala2nye haha....awal cip prktice suara kat luar sebelum masuk bilik recording hahaha....

penat tunggu giliran...kecian cip smpai dah tersandar kat pintu...

ramai yang tgh tnggu giliran nak masuk....sampaikan si fazrie muka jadi bengis dah tu huhu....

nampak gengster x???xkan???

Idzuan : lu langsi lu matikan enjin kete

bak 20 sen nk beli gula2 ni...bawang kecik yang steady je....

kak TL bawa backup singing dia...

pemilik camera....nasib baik pic die pon ade lauxde cmfrm kena marah ni...

sweet couple huhu...jgn jeles ye hihi...

Bila semua dah puas bergambar kat luar dan penat nak tunggu giliran....kini tiba masanye masuk ke bilik recording or test suara masing....

Suprisee!!!....cantik tak bilik ini ye pun adui...(eric leong)

vocal bukan sekadar rupa oleh kak TL huhu

para juri terpegun dengannyayian oleh kak TL td...sampai xterkata....fazrie pon mcm nk nges dah bila dgr kak TL nyayikan lagu sepohon kayu kahkahkah.....

artis jemputan kite dari korea (k-pop) geng haha....nyayikan lagu bila resah by anuar zain..kikikii...

cip jangan tarik dalam sangat kan terkeluar anak tekak tu nanti....

dan last sekali makan bersuap oleh admin sendri hahaha....

ok guys tamat di sini...ade masa n story sy criterkan lagi...jaga diri baik2 semua...moga dipermudahkan urusan kalian semua....wassalam....














Jumaat, 21 Disember 2012

Aku Dan Dia

Alhamdulilah dengan restu Allah s.w.t...aq kini bertemu dengan insan yg betul-betul menyayangi aq dalam keadaan aq yg xseberapa sngat ni.....insan yg Allah telah jnjikan untuk setiap umat islam....dulu aq terasa salah untuk memilih seseorng sbgai teman hidup ku...kini aq sedar tahap aq smpai mane aje....selepas kejadian yg lalu membanyangi hidup ku....ku sujud pada yg maha berkuasa supaya tunjukkan ku jalan yang benar dan diredhainya....xputus doa ku hulurkan pada yg berkuasa....ku tahu ade insan yg lebih baik dari sebelum ini...kini aq telah temui insan itu....Insyaallah jika restu dan rezeki Allah bagi kpadaku..aq akan mendirikan masjid tidak lama lagi....ckup la selama ini aq salah mentafsir dan memilih tanpa meminta petunjuk dari ilahi.....ku syukur kepada mu Ya Allah kerana temukan aq dengan insan yang bakal menjadi tulang rusuk kiri ku ini.....kepada yang penah aq kecewa kan dulu...aq mohon maaf kepada insan yg pernah aq cintai sebelum ini dan telah aq menyakiti hatynya aq mohan ampun dan maaf jika insan yg aq tinggalkn sebelum ni bukan menjadi plihan aq....

ku akui ....aq redha dan aq juga percaya pada takdir....jika ini yang telah kamu tulis untukku....kau satukan la haty kami supaya menjadi cinta yang abadi......aq mohon kepadamu Ya Allah kau berilah kekeuatan dan keberkatan hbungan kami ini....sesngguhnya kami insan yang lemah dan tiada terdaya untuk melwan kuasamu.....

Terima Kasih Nurul Alya Bte Jumiran kerana sudi menjadi tulang rusuk kiri sy....mudah2an hbungan kite kekal selamanya insyaAllah.....



Kepadamu Ya Allah ku mohon kau lindungilah insan yang pernah aq kecewakan sewaktu dahulu.....kau berilah kakuatan pada dia untuk menempuh hari2 yang akan datang....aminnn...ya robbalalamin.....

Isnin, 17 Disember 2012

Tuesday...

Pray For Me Guys....


Mungkin ini memang jalan takdirku
mengagumi tanpa dicintai
tak mengapa bagiku
asal kaupun bahagia dalam hidupmu

telah lama kupendam perasaan itu
menunggu hatimu menyambut diriku
tak mengapa bagiku
mencintaimu pun adalah bahagia untukku

kuingin kau tahu diriku disini menantimu
meski kutunggu hingga hujung waktuku
dan berharap rasa ini akan abadi untuk selamanya

dan izinkan aku memeluk dirimu kali ini saja
tuk ucapkan selamat tinggal untuk selamanya
dan biarkan rasa ini bahagia untuk sekejap saja


Rabu, 5 Disember 2012

Pontian....

salam 1 malaysia...lama x update blog ni...maklum la busy ckit...nk cri duit nk pk khwin n mcm2 lagi nk pk skrang ni...umo pon nk makin meningkatkan...zaman bujang dah nk di tinggalkn huhuhu....xsbar nk tunggu detik bersejarah hahaha...sejarah la sngat kan....blaja pon mlas nk sejarah apenye kan.....lantak kome la....hahah..

ok kali ni nk story pasal pontian.....kenape pontian nk di story kan sbbnye...blog sy...jdi suka sy la nk story ape kan hahaha...jngan marah2...t cepat kedut kikiki.....

owraite....back to story....dah lama sngt duk kat pasir gudang tu lbih kurang 1 taon ke 2 taon rsanye duk kat sna....skrang ni bos bg prihatin kat sy sbb sy nk tawin die post sy pegi ke pontian plak...huhhuhuu...dpat jgk berhjrah ke tmpat lain wlaupun 1 negeri kan...ihihihi.....korang penah dtang pontian x????pernahkan mne yg xpenah tu,pat beli tiket bas mai pontian ni.....pontian ni terletak di hujung tenggara asia...ehh yeke?ntah la agk2 je kot....hahaha....

ape yg best kat pontian ni meh kite kupas ape yg ade kat pontian....

Yeahhhh....xjauh dah tu.....sabar2.....hihi...padahal tiap2 hari lalu kat jalan ni bab keje kat pontian hahah...

ehhhh....sy xbawa basikal tau...tu owg luar nk bergmbar jgk la....

lawa x dieorng buat...signboard tanjung piai....lawa seyyy tempatnye....rugi xdtang...

besar x nenas tu....ni pekan nenas sbb tu ade nenas gergasi tu.....kalau anda perasan nenas ni terletak di tgh bandar pontian....

dan akhir skali kalau korang penah smpai la namanye kukup....penah smpai x??biasa owg dari kwasan kukup ni dtang dari batam mhupun bandung....boleh ikot pontian...sy mnyusul kmudian untuk ke luar Malaysia ni

ni la kwasan kukup...tmpat makan pon best je...dekat ngn laut....kalau korang ade msa dtang la ke Pontian...tu yg sy promote Pontian ni hahaha...

Ok la see u again....next story.......