Ahad, 30 September 2012

Event at Kluang.....

yuhuuuu....ape habaq smua?????sihat2 blake naa.....hahaha....mne yg haty gelisah ke risau ke ape ke...lupkan seketika ye.....lau slalu gelisah...geli plak ngk hahahah.....jgn mrah ye.....ok...mne yg jauh tu meh la kite rapat2 kan...buang yg keruh ambil yg jernih...lau xde jernih tapis bg jernihkan...guna la diamond...(btol ke ejaan)hentam saja lah...bukan exam ssss peyyyy emmmmm....huhhu.....ok kali ni event kiteorng kat kluang johor.....tau x kat mne????seacrh google ngk map ok...xpon gps hohohoo......


                   mula kiteorng ingt dah lmbat tau smpai...yela jnji kol 8...kol 8 pon msih kat smpang renggam lagikan...tu yg pk lewat smpai....tp alhamdulilah atas restu ilahi kiteorng smpai lam kol8.30 mcm tu la kat tasik putih kluang...nama je putih tp...pham2 je la malaysia mcm ne kan...hihihih....ok smpai je kat kluang kiteorng ngk eh xbnyak pon kete smpai...so kiteorng pon park la kat dlam...trun je dri kete crew2 sna suh kite orng dftar n byar 10 henget...terkjut makkk....hahaha...ingtkan free rupanye byar...tp xpe la 10 henget je kan....so kiteorng park dlu n pegi cri mkan bab prot lapo n stay kat kete pon xtau nk wat pe sbb event mula kol 9...so g mkan dlu kena nsi baryani...terbaikkk toqqq.....hahahaha......lpas je mkan kiteorng pe lagi mulakn la event dgn mmkakkn tlinga msing2....

hah ni kete Tom & Jerry....sape tom n sape jerry kite xtau...yg sy  tay kete ni mlik encik razak...die pnya event la...lawa kan...

yg ni plak Lilo Stich....lawa beb kete ni...champion dah bnyak kali ni.....berlmpu2 lagi tu huhu...ntah bape die hbis modal pon xtau kan...



tiba2 malas nk tulis blog...boleh x mcm tu????hahaha....lemah btol la nk taip...ermmmm....maaf la ye...jiwa kacau ckit...



































Jumaat, 28 September 2012

Burger Bakar

          Burger bakar?????sedap ke????penah makan????kat mna?????bila???bgaimana rasa????atau pon xsuka??????.......ermmmmmmmmm.......rugi la sape yg xsuka burger bkar ni....perghhhhh.......die punya rasa mmng terbaik la burger bkar ni.....lau mkan dging kambing rsa la kambingnye...lau mkan lembu rsala lembunye....kire semua rasa la.....pertma kali sy baru nk rasa mcm ne burger bakar ni...kesian kan...ermmmm sedih xde owg nk bwak kite p makan burger tu.....

          tp alhamdulilah dpat jgkrsa sbb kwan2 bwak g mkan burger tu kat mne tmpatnye?????nk tau ke????xleh2....t korang serbu tempat tu hahaha......xde la kite xkedekot tmpat pon.....tempatnye kat B-point....tau x????alaa...jalan nk ke stulang laut tu...area2 situ la....kat sy pegi mlam td burger bakar abg burn...perghhh...mmng baik la rsanye...cepat pon cepat...kenyang lg......hahahaha

sedap x????ke meleleh air liur???hahaha terbaik toqqq
agak2....muat x burger ni masuk kat mulut korang sekali gus????hahaha.....mmng terbaik...
     jom la ramai2 pakat p burger bakar ni sedap wooo...burger bakar abg burn kat B-point...terbaikkk...xtau dah nk kata ape lagi hahaha...k tata

Selasa, 25 September 2012

Kegemaran Aku......



           Asslalammualaikum...hai jmpa lagi kite...alhamdulilah Allah pnjangkan umur sy shingga kini sy msih lagi boleh bernafas.....

          Ok story sy pada kali ni ialah.....psal club sy le xkan la psal owg lain plak kan huhuu......ok mnggu lepas kiteorng ade event kat pontian....dah lama xpegi pontian akhirnye kami dapat jgk jemputan dari sana...mklum la kami ni dah mcm vip nk kena jmput2 plak kan.....kebiasaan bagi kami dtang time ade hari perndidikan,expo,bersama datuk dan jgk astro fiesta.....kami lau dtang msti la tmpat nk yg cntik n ade cenderahati kena bg...lau xde bg,kami xmoh dtang huhuhu....ngade2 kan....

           Time ade event je bru dpat jmpa kwan2 yg duk jauh...lau mcm hri biasa ngadap muka yg satu keje ngn sy je....kalau xde event ni cmfrm tertnya2n bosan plak xde wat pe2.....sbelum sy bz pasni baik sy hbiskan msa ngn kwan2...tp xlupa jgk pada Allah....sbb kite dtang dri die dan kite pulang dri die...dunia ni smntra je.....tol x???hihihi.....kali ni rmai plak yg trun pontian lebih dari 20 biji kete...siap ade bagi nasi bngkus lagi kat kami2 semua....ermmm dah ckap bnyak x guna meh ngk pic2 kat bwah ni.....



        ngk tu kete mpv unser pon ade trun jgk...proton jgn ckap la...rmai yg pkai proton....hoby masing2 kan ape nk buat...sape yg jdi bini pda dieorng nsib awk2 smua la ye...tp best wat.....rmai yg dtang dan ngk kete kite tu wlaupon xsbrape huhuhu....



           kali ni yg trun pontian ramai melayu...dah maju owg2 kite skrang ni...dlu rmai cina skrang melayu plak yg ramai.....ade pon sorang je cina yg dtang main audio....xlma pon die main jap je.....bab xde kwan kan huhuu.......



     hah nmpak x kete kite yg mne 1????xtau kan....lau yg tau tu ok la kan...lau yg xtau tu...pndai2 awk la cri huhuu...akan dtang plak kiteorng dijmput dtang ke kluang sbb ade karnival pendidikan...katanye ade mentri nk dtang...leh than ke tlinga menteri nnti huhuhu.....ape2 sy hepy bab mcm leh stlekan sgala mslah yg ade....sorang pon jd jgk sy pegi msa event tu jnji.....rockkkkk!!!!!! hahaha...k la t yg kat kluang sy cter plak ye...tata.....

Rabu, 19 September 2012

Sambil Menyelam Minum Ayaq Sat



        Ehem...Ehemmmm....Test...test...123...test.....huhu....assalammualaikum pada semua muslimin dan muslimat yg di rahmati Allah....berdirinye sy di sini....eh silap2....berduduknye sy di office pada petang ini adalah untuk menceritakan ape yg sepatutnye aq cerita kan pda angpa2 smua....

         Saya selaku empunya blog ini...ingin memberitahu pda angpa semua yg saya telah menyelam sambil minum air hahaha.....xde la....ok story sy ialah awl pagi gerak ke PTP, gelang patah.....buat keje sat kat sana....urrrrmmmmm.....pas saja hbih buat keje kat PTP tu...cheaq ape lagi merayap la....hahahadah alang2 kat luaq kan p la tu tmpat yg bru dirasmikan ape ek namanye....sat2...pkiaq jap.....



                                 

    laa ni cheaq nk mmpekenalkan tempatnye iaitu Legoland hihiih...kat kota iskandar...ade yg dah pegi x????lau ade yg belum jgn lupa ajak cheaq naaa......cheaq pon nk pegi jgk tmpat ni hiihii......tempatnye xla besaq mne pon...kecik je.....stakat hilang tu leh sngat jmpa......

                   lepas je ke legoland,,,sy p lak kat puteri harbour.....tau x kat mne??????msti ade yg xtau kan????haaaa tu la mne yg duk johor tu pakat2 la pusing johor ni...bab johor bnyak tmpat yg tersembnyi....mklum la kwasan kampung kan mne nk ade pndang sngat...tp skrang johor dah mcm2 ade.....tmpat puteri harbour ni belum siap sngat..tp rasanye lau dah siap t mcm kat sydney kot huhu.... meh nengok pic nie....

   

                                               Selamat Datang Ke Puteri Harbour hihii.....




Lawa x tempatnye?????ni rsanye lau ade yg nk dating ke....bleh la bab tmpatnye sngat tenang dan selesa tnpa ngaguan ape2 msalah...lau nk duk termenung pon bleh jgk rsanye...hihihi......lau nk wat mndy mmng xbleh la bnyak buaya kot huhuu...ade ke buaya duk air masin?????beta kurang pasti la kan....kena tnya pkar haiwan...xpon jabatan haiwan malaysia...dieorng lagi arif pasal bnda2 ni.....ade lg tmpat2 yg xpegi lagi ni...kena cri masa untuk mlancong dalam malaysia hihi......

                     korang selesa x duk kat malaysia ni????msti selesa kan...mne yg xselesa tu...ikot korang la kan ade sy kisah hehehe.....ok2......kalau korang ade masa jom la trun kota iskandar ni bnyak tempat2 yg menarik...nk tmpat blajaq yg pelik2 pon ade jgk huhu...k la awk2 smua....semoga kite berjmpa lagi ye.....wassalam......

Isnin, 17 September 2012

Mencari Ketenangan



                   Asssalammualaikum....dah lma aq tahan rasa ni tp aq pendam kan jgk wlaupon dah xbermkna lagi untuk aq luahkan pda seseorng...kerana aq trasa sedih sngat2 bila aq pendamkan dlam hati....walaupon aq xdpat berjmpa die mhupon berckap ngn die aq lihat pda blog die....aq gembira lihat die bhagia bersma owang yg betul2 syang kat die...ermmmm....aq terasa sedih tapi aq bhagia lihat die dah mula tersenyum....aq tringat saat bersma die...tp die bukan milik aku....aq cuma berdoa agar jdoh die kekal selamanye...wlaupon kdang2 aq mrah die ckap yg bukan2...perli2 die xbrmakna aq benci kat die tp aq syang kat die...di sbbkan perasaan jeles tu dtang jd aq ckap tnpa fikir ape2....ye aq yg berslah dlam hbungn....lupa pda perjnjian yg kiteorng jnji kan....bila dah terlampau happy kite lupa sgalanye...."pengalaman yg lalu menjadikan peringatan untuk hari ini"........


                  Dalam diri aq xtau dah nk kata ape,mmng terasa sedih sngat2....aq cuba yakin kan pada dri yg aq mmpu lupakan die tp tidak semudah yg di sangka....aq tetap aq....stiap masa aq mesti teringatkan die.....tp ade kah die ingt aq????xtau kan....xpe la wlaupon xde sape yg tahu tapi Allah tahu betapa aq syang kat die....

                  Suatu petang aq lepak di tepi pantai dan fikir nape jadi mcm ni...apakah dugaan ini mngajar aq erti percintaan mahupon kesabaran dlam sesuatu hubungan????aq xde untuk jwapan itu....die penah ckap buat solat istiqarah supaya kite dpat petunjuk...aq cuba buat dan aq mmpi die...tp die bukan untuk aq....xpela aq harap die bhagia selalu....aq xnk kacau die lagi dah...xpe biar haty aq sakit tp jgn hty die sakit...bila hty pompuan dah sakit pyah die nk berkomunikasi ngn kite.....

               Aq redha dengan ape yang berlaku....Allah maha adil...setiap owg dah di beri pasangn masing2....cuma kite saja yg perlu menghargai...pada yg msih bercinta tu jaga pasangn masing2 ye....biar la cinta tu dari Allah kerana cinta itu kekal selamanye...jgn cinta dri SYAITAN kerana cinta itu dtang dari nafsu....kepada yang baru nk bercinta plak...cri la yg btol2 sesuai,bukan untuk digunakan masa perlu...biar sorang shaja jd plihan haty.....msa mula2 nk bercnta mmng terasa bhagia sngat tp bila dah lama2 jadi pahit plak.....perjnjian mulut mcm2 berkata...tp hakikatnye habuk saja yg tnggal...xsemua kata2 yg diluahkan oleh psngn kite tu benar ade jgk tipunye n sekdar nk jaga hty kite aje.....

              Insyaallah...mybe aq punya kebahagian dtang di kemudian hari....alhamdulilah aq terasa tenang sdkit bila dah ceritakan semuanye....xpela die nk buat ape buat la kerana aq tiada hak lagi untuk berkata2....cuma boleh tersnyum.....aq tau die buat mcm tu nk bg aq panas line je tp Allah maha adil...aq perlu belajar erti kesabaran dalam haty....setiap yg berlaku ade hikmahnye......



                                                                kau pergi tinggalkan ku
                                             Oh tuhan tolong la aq,hapuskan rasa cinta ku,
                                             aq pon ingin bahagia walau tak bersama dia.....

                                             memang tak kan mudah untuk aq lupakan segalanye....

  
                  sekarang tiba masa bagi aku untuk lupakan semua kenangan...aq perlu hidup baru dgn owg yg mnyayangi aq....aq hrap ape yg aq dah rancang ngn die akan terbukti pada 1 hari nnti...trima kasih pda mu yg bkal bergelar isteri ku yg sah....Insyallah.....


Selasa, 11 September 2012

FINALLYYYYY.......!!!!!!!!!!!!!!



          Akhirnye sekian lama mnunggu n kepala pening nk pk kan bentuk n susun atur....sampai lewat mlam bru nk tdw...kepala smpai angguk2 nk buat benda tu.....akhir skali siap jgk.....ntah la...lawa ke x terpulang...jnji tangan aq sendri yg buat benda ni...huhuhu.....



                    ok x????ade 7 dulang semuanye....brang2 ade yg xde lagi tu...rabu mlam bru nk letak barang2....


sory senget gmbo huuhu.....


Tata..............

Khamis, 6 September 2012

Ape Yang Kite Harapkan Belum Tentu Tercapai...

    Assalammualaikum.......


     Tak perlu la kite berbngga dengan ape yg kite ade...kerana kite hidup hanya sementara dan xperlu jgk kite merasa bongkak pda diri kite.....tak perlu jgk kite nk heboh 1 dunia dengan ape yg kite ade...kerana ape yg kite ade tu belum tentu kekal selamanye.....

     cuma ape yg kite mampu berdoa untuk kebaikkn diri kite bukan bermegah pda diri tp lupa pada Allah....mmng betul melayu mudah lupa.....ingat Tuhan bila dalam kesusahan.....bila dah senang lupa....mmng xslah untuk berubah diri kite kepada perkara yang baik.....tapi xperlu nk heboh 1 dunia yg kite nk berubah n ade ape yg kite dapat.....pada mulanye mmang akan berasa bangga tapi bila dah lama...dapat rasa ke????
hihihi....belum tentu lagi....kite makin mningkat usia kena makin matang.....untuk malakukan sesuatu kena berfikir dahulu sebelum bertindak....jangan ikot kata haty sngat....ye memang dulu sy suka ikot kata haty sbab xpernah fikir perasaan orang lain....tp bila sy fikirkan semula kenape saya nak buat mcm tu????? sedangkan sy xtau sma ade benda itu kekal atau sementara saja.....

    mula2 bila kite dpat sesuatutu kite mesti heboh nk smua orang tau....tp bila lama kelamaan orang akan rasa benci dengan kite sebab boring tengok kite yg ntah ape2.....mula2 bgai nk rak hidupnye...tp bila dah lama jd mcm kecewa.....time tu la baru nk sedar dengan hidup kite n cara kite.......

  ok la nk ckap panjang xguna so fikir la mane baik mane buruk...yg dulu kite jdkan tauladan yang sekarang ni jdikan peringatan supaya xberulang lagi.....sy kesal dengan ape saya lakukn dulu.....salam maaf buat semua....assalammualaikum.....