Selasa, 28 Ogos 2012

HARI RAYA PERTAMA AKU DI PAHANG

    Hye semua.....hari ni aku nk cerita pasal raya pertama aq kat pahang...owg lain berpusu2 balik kampong tp aq dah merayap ke phang dgn kawan2 aq hahaha.....sejak dua menjak ni berkecimpong dlam dunia kete so nk bjlan je la kan...bila lagi nk bejalan ke rumah member kan....so aq cuma ade masa pada raya pertama je....jd lepas je sembahyang raya tu aq blik rumah basuh kete n siap2 kol 12 tghri aq jalan trus ke phang tnpa toleh kiri dan kanan hahaha.....mak aq pon smpai terkejot biaq btoi ang ni nk p phang.....btoila mak dari xde wat ape cheaq p la phang sat t mlam cheaq blik naaa......hahaha....risau jgk mak aq psal aq kan huhuu...aq je jlan xnk bwak mak aq...teruk btol aq kan hahha....

     ok tibanye di pekan,pahang tu aq trus la p umah sahabat aq tu....smpai umah die nsib la xramai kalau xpenuh rumah dibuatnye nk masuk pon segan....aq ke sana sbb nk makan nasi dagang je...sbb tu kegemaran aq huhuu....ko pnah mkan x nasi dagang???? mesti penah kan...mane yg xpenah tgk tu meh ngk gambaqnye naa...


   ngk ni sedap x???terliuaq cheaq ngk nasi ni huhu....aduiii lapar plak perot ni.....dah niat dlam haty p aje umah kawan ni cmfrm pertama aq cari nasi dagang sebab depa buat terbaik wooo....shingga menjilat pingan tau hahaha...

   selepas je selesai mkan kami pon beredar dari rumah kawan tu....eh beredar ke????mcm nk jalan2 dulu je....

jalan2 dulu la....kami pon pesan kat kwan xnk bwak kite jlan2 ke kat area pekan ni????die kata jom kite p polo amek gambaq kat ctu...aq pon ok jgk tu layan je la...bukan selalu dapat datng pon kan....so tempat pertama pkat polo...meh ngk kanak - kanak kampung kuaq ke bandar huhu.....




hah....dah ngk kan gambar - gambarnye....xdpat ngk owg main polo dpat ngk patung kuda tu pon ok la kan dari xde....huhhu....besar jgk tmpat polo tu dah boleh bikin muzium tau hahaha.....

lepas je dari tempat polo tu kiteorg bergerak pula ke mane ekkk aduiii xtau plak tmpatnye....kire muzium jgk la....

korang ngkla sendri gambarnye....malas nk cakap banyak2 hahaha...jgn marahhhhhh......


ni la tempatnye ingat kite orang je yang nk bergambar kat cini rupa2nye ramai jgk yg datang hahahaha....nasib ade back up owg lain huhuu




ni plak namanye mr Adam aka Aaron Aziz....sebuk sangat die dngan nama tu...ade ke ptut masa isi minyak kat shell tu die citer ade cina tegur die ' wah u macam itu alen ajiz la' hahaha....ntah mne yg sama pon aq xtau....





ni namanye ayam tandoori hahaha atau nama sebenarnye Akmal Hadi....kiteorng dak kampong panggil die ayam hahaha.....xbaik kan aq ni.....





                                              model2 yg konon buat sebuk.....ok x pic ni????





               hah ni la tempatnye muzium SULTAN ABU BAKAR.....susah betol nk ingat hahaha...




ngk tu kucing pon nk bergambar jgk tau....gelemor la nnti ko kucing huhu.....

ok selepas je ke pahang aq p plak mersing n last sekali aq trun kota tinggi...alhamdulilah tercapai hajat haty nk p 3 buah  rumah....

habis je rumah ke 3 kiteorng pon blik la ke kampung masing2 lepak wooo drive sorang yg lagi 2 membuta je kejenye...tp xpe korang temankan aq...aq drive pon xpe...janji ade yg temankn huhuuh...

k la u Alls....ade msa lagi aq update citer yg xberape nk menarik ni ye.....

See u again...tata....

Tiada ulasan:

Catat Ulasan