Khamis, 30 Ogos 2012

Aku ade BaBy...Korang Ade tak???

...bertemu kite kembali didalam rancangan masam tak asam ini???haaaaa.....msam sangt hahaha...

ok hari kite nk citer pasal baby kite yg comel,menawan,bentuk badan yg kecik dan mempunyai ekor bunga di belakang......hah nk tau x ape yg kite maksudkan tu?????ihihi....xtau kan????memang la xtau bab tite tak bgthu lagi huhu....meh ngk ni baby i ni.....kalau u all ade meh lawan sape punya baby paling lawa...



    hihih ini la baby kite yg comel dan menawan tu...lawa x ekor die????mcm bunga kobes kan hahaha....ni namanye baby...die di tngglkan di dlam ofcce....warna merah thap bdan kecil ekor je kembang hahaha....

baby ni peneman tite kat offce tau...time bosan xtau nk buat ape kite bbual ngn die...lantak la die nk paham or tak kan...janji die setia ngan kite...huhuhu......

mula2 die tkot ngn kite tau...tp lama2 die dah ok....bg makan laju je die ngap...ngap....ngap....blurppp!!!! kenyang dah hahaha......

ade lagi 1 baby jgk....namanye baby Blue sbb warnye biru...yg tu plak peneman kite kat umah....xde die boring plak kite kat umah xde benda nk ngadap n tonton huhuhu.....tp pic die xde lupa nk amek...so amek yg rakan die je la....so nma2 ikan kite smua baby...chumell x????hahaha...mcm gedik plak ayt kan....

k la u Alll

see u againnn...nk blik kg esok merdeka hahaha.....Assalammualaikum....

Selasa, 28 Ogos 2012

HARI RAYA PERTAMA AKU DI PAHANG

    Hye semua.....hari ni aku nk cerita pasal raya pertama aq kat pahang...owg lain berpusu2 balik kampong tp aq dah merayap ke phang dgn kawan2 aq hahaha.....sejak dua menjak ni berkecimpong dlam dunia kete so nk bjlan je la kan...bila lagi nk bejalan ke rumah member kan....so aq cuma ade masa pada raya pertama je....jd lepas je sembahyang raya tu aq blik rumah basuh kete n siap2 kol 12 tghri aq jalan trus ke phang tnpa toleh kiri dan kanan hahaha.....mak aq pon smpai terkejot biaq btoi ang ni nk p phang.....btoila mak dari xde wat ape cheaq p la phang sat t mlam cheaq blik naaa......hahaha....risau jgk mak aq psal aq kan huhuu...aq je jlan xnk bwak mak aq...teruk btol aq kan hahha....

     ok tibanye di pekan,pahang tu aq trus la p umah sahabat aq tu....smpai umah die nsib la xramai kalau xpenuh rumah dibuatnye nk masuk pon segan....aq ke sana sbb nk makan nasi dagang je...sbb tu kegemaran aq huhuu....ko pnah mkan x nasi dagang???? mesti penah kan...mane yg xpenah tgk tu meh ngk gambaqnye naa...


   ngk ni sedap x???terliuaq cheaq ngk nasi ni huhu....aduiii lapar plak perot ni.....dah niat dlam haty p aje umah kawan ni cmfrm pertama aq cari nasi dagang sebab depa buat terbaik wooo....shingga menjilat pingan tau hahaha...

   selepas je selesai mkan kami pon beredar dari rumah kawan tu....eh beredar ke????mcm nk jalan2 dulu je....

jalan2 dulu la....kami pon pesan kat kwan xnk bwak kite jlan2 ke kat area pekan ni????die kata jom kite p polo amek gambaq kat ctu...aq pon ok jgk tu layan je la...bukan selalu dapat datng pon kan....so tempat pertama pkat polo...meh ngk kanak - kanak kampung kuaq ke bandar huhu.....




hah....dah ngk kan gambar - gambarnye....xdpat ngk owg main polo dpat ngk patung kuda tu pon ok la kan dari xde....huhhu....besar jgk tmpat polo tu dah boleh bikin muzium tau hahaha.....

lepas je dari tempat polo tu kiteorg bergerak pula ke mane ekkk aduiii xtau plak tmpatnye....kire muzium jgk la....

korang ngkla sendri gambarnye....malas nk cakap banyak2 hahaha...jgn marahhhhhh......


ni la tempatnye ingat kite orang je yang nk bergambar kat cini rupa2nye ramai jgk yg datang hahahaha....nasib ade back up owg lain huhuu




ni plak namanye mr Adam aka Aaron Aziz....sebuk sangat die dngan nama tu...ade ke ptut masa isi minyak kat shell tu die citer ade cina tegur die ' wah u macam itu alen ajiz la' hahaha....ntah mne yg sama pon aq xtau....





ni namanye ayam tandoori hahaha atau nama sebenarnye Akmal Hadi....kiteorng dak kampong panggil die ayam hahaha.....xbaik kan aq ni.....





                                              model2 yg konon buat sebuk.....ok x pic ni????





               hah ni la tempatnye muzium SULTAN ABU BAKAR.....susah betol nk ingat hahaha...




ngk tu kucing pon nk bergambar jgk tau....gelemor la nnti ko kucing huhu.....

ok selepas je ke pahang aq p plak mersing n last sekali aq trun kota tinggi...alhamdulilah tercapai hajat haty nk p 3 buah  rumah....

habis je rumah ke 3 kiteorng pon blik la ke kampung masing2 lepak wooo drive sorang yg lagi 2 membuta je kejenye...tp xpe korang temankan aq...aq drive pon xpe...janji ade yg temankn huhuuh...

k la u Alls....ade msa lagi aq update citer yg xberape nk menarik ni ye.....

See u again...tata....

Isnin, 27 Ogos 2012

Pekerja IIS Di Dalam Offce

yuhuuuu....selamat pagi semua hahhaa....Alhamdulilah kehadrat ilahi kerana kite dapat hidup lagi di hari ini....

ok hari ni cik man hahaha nma xleh blahhh....aq nk story ckit kat hangpa2 smua psal budak2 offce aq ape jwtan die n ape yg die buat ok...hihihi.....kalau bos bca cmfrm2 kena angkut smula lptop n ttup tenet hahaha....tp bos xde bab die cutiraya lagi huhu...

ok owg pertama yg saya plih adalahhhhhhhh........akauntan sy iaitu puan Normala hahaha....die kejenye kire gaji n serabutkan kepala pekerja2 lain.....ckapnye xhenti2 hahaha...kuat bebel n beremosi ckit...nk tgk owngnye x????xnk????alaaa nk la ye...meh ngk owngnye yg comel....huhuhu



     ini la owngnye....eleh tu konon2 je tu...wat semak2 fail2 n peningkan kepala sendri hahaha....ni la akauntan kite puan Normala....die malu msa nk tngkap pic die ni....die kta lau nk amek pic amek time die pkai bju lawa2 hahaha...tp kire ok pe kje je kowttt...bukan nk p mjlis khwin pon kan.....

Tu owg yg pertama ke dua plak.......ialah....Project Manager sy iaitu encik Hafiziyg berasal dri kelantan darul naim...ank buah Tuan Guru ni tau jgn main2.....kang kena azan plak t hahaha...
ini plak kejenye bhagian buat report tu klau ade keje lau xde kje nk tau ape die buat...hahhh!!! meh ngk ni ape die buat....



nmpak tak die buat Bos!!!!die main facebookkk bos.....aishhhh nk kena ni...report kat bos die main fb...tp tuan pengarang ni pon sama jgk berfb n blogger je hahaha.....tu la time xde keje relex jekan...gaji besaqq jgk tu huhu....

owng strusnye bhagian2 stafff.....

ngk ape dieorng buat...


ngk tu main game plak die...nama die cik safwan ...muka yg tenang mcm xde ape2 nk buat plak die huhu....report bnyak xbuat lagi tu....kang bising client nnti pdan muka kena mrah hahah


yg ni mmng bz bnyak keje nama die cik jijul owngnye putih jd idaman wanita malaya hahaha....die smpai serabut kepala hotak die mikir buat report mcm ne....die ni di tugaskan wat keje dlam MMHE so die cuma blik offce buat report shaja....ksian die bnyak sngt keje nk buat...huhu dah keje kan nk wat mcm ne...



ni plak cik din budak prktikal tmpat kami....die pon men fb jgk sbb xde kje nk buat....bla ade kje bru la ade owng angkut die bwak p site nuhh.....peluh2 kena kerjakan huhu...ni laulectrer die dtang ngk die berfb sdpat sjil nnti kang....hah jaga2nye cik din....kena nnti kang huhu....

ok yang last skali ialah myyy bohh huhu...sy punya bos la...die kaki pancing ni kuat die pancing tiap2 mlam pancing je....kdang2 sy pon trikot jgk die g pancing sbb xtau nk watpe kat umah kan tu yg duk ikot die p pancing nuhhh.....


ni la owngnye..hihi...hensem x die????msti la bos kan...nma die encik Mazlam...owg trengganu kite ni....hahaha....xbnyak story psal die bab die jrang dok offce bnyak g kluar site....

nk tgk gmbo pngrang ke????xpyah la bab xde pon gmbo die hahaha....ok la smua lenguh plak mnaip ni....tp ade lgi story nk msukkan nnti...time ghaye plak nk cter...hahaha...bnyak sngt cternye ni hahaha....bab2 jiwang2 xmasukkn lagi plak tu hahaha...perlu ke???mcm xperlu je kan...blog pon bukan cntik mne pon...bnyak lg nk kna edit ni.....aduiii....dah la xpndai owg buat blog aq pon sbuk jgk nk buat blog hahaha...k u Alls


see u again ok....if msih bernyawa lagi...tata....

Kereta Aku Yang Comel Kowtttt




Haaaaaaaaaa......dah skali buat blog nk tokok tmbahkan pndptan n memerahkn kepala hotak den ni...hahaha....kali ni ambe nk cto psai kete kami yg comel...tp aq je yg xbrape nk comel huhuhu...penah ngk x kete kami?????kami ade viva je 850 ex....warna putih atau nma manjanye Baby White....huhuh meh2 ngk kete kito ni....



      hah!!!ni la kete kite yg agk comel...terbuka smua tu...time ni amek pic kat tgh pdang kat tasik pasir gudang johor alaaa lau owg jhor koba tasik layang2....maaf la ayt berbgai2 nogeri msuk hahaha....saje je nk cri mud happy2....

knpa kete kite buat mcm tu?????korang nk tau ke????xpyah la ye....apee????nktau jgk?????
ermmmmm....jap2 pk sat....ermmmmm......ermmmm......ermmmm.....ok2 kite bgthu...sbbnye ialahhh.....meh lihat bwah...




ni la sbb n punca2 kena buka bonet depan n blakang...huhuuhu....ni la kwan2 aq dok memekakkan tlnga msing2 n owg ramai...korang punya ade x mcm ni????lau ade pon msti kat pintu kan hahaha.....

aktvti kiteorng biasanye pda hjung mnggu atau pon mlam mnggu mne ade kwasan di situ lah kite niaga cd hahaha......

kete kite xlawa mne pon tp kire ok la ade bnyi2 jgk hahaha...jap2 ni kete kite yg bdget power tu huhu




tu la kete kite...kecik je speakernye huhuu....dah xtau sngt duit nk wat pe hbis buat kat kete plak huhu.....
duit xbnyak mne pon tp 4k jgk wat bnda tu smua hahaha.....dah hobby kan nk watmcm ne....

mak smpai bsing...simpan2 la duit tu buat khwin....hihihi....ye mak ank mu akan simpan duit tuk khwin pasni tp slesai puas main audio system ni huhuhu.....

mlam minggu ni kiteorng ade invitation dari persada johor....dieorng mnx geng kami dtang wat demo audio....
nt kite msukkn lam blog xsbrape ni psal kat persada tu.....lupa nk g taukiteorng ade group tau jgn jelesss jemah2 smua kahkah.....group kiteorng nmanye Sauthern Audio Members (S.A.M).....baru je lg d tbuhkn tp rmai plak yg join tu yg best huhuhu.....kite ingt nk wat kete kite mcm kwan kite ni....die punya bnyi kuat wooooooo!!!!!!!!!!skali buka rmai yg dtang tauu....hihihi




ni la ketenye The Litle Blue....comel kete die....pnah menang tmpat pertma kat angsana tau...duk blkang tu angin mmng rasa sngat2....gegar je smua bulu2 yg ade hahaha....trasa nk buat mcm ni tp tkot sma itu pak jpj n polisi...mreka slalu dong kcau kami...ada sja mau nyaaaa.....huhu...nk wat mcm ne dah tugas beliaukan yg korng nk buat jgk sape sruh....sndri tnggung mey huhuu.....bnyak lagi pic kami tp tngan dah pnat la nk taip...solat pon xlagi ni....ermmmm k la awk2 smua...slmat mmbca....jgn mengeja plak ye lmbat plak nk hbis bca nnti hahaha....k la korng smua...nnti lau ade msa say update lagi tau huhuhu......


mne yg msih baraya slmat hari raya huhu.... 

see you again...tata....



      

Ahad, 26 Ogos 2012

kisah kerja aku....mesti pening nk pham kan...hahaha...cuba2 la pham

INI LAH KEJE AQ SUKA MENCARI MASALAH DENGAN OWANG LAIN....DENGARKAN LAH......





    aq ni kojenye memeriksa bhagian kimpalan yg mne besi bertemu besi hahaha...ntah la pyah jgk nk ckap ni....kdang2 aq brada di kapal mcm pic yg kat ni la....


    ni kat tanjung langsat ape ek nama kapalnye jap2 nk ingat ni.....ermmmm......hah!!!! cheaq ingt dah nmanye Orien air bus iaitu kapal tunda....huhu dpat naik jap pon jdi la jnji atas laut hohoho.....



ini plak aq kat tas kpal MISC 5 hari je tas kapal tu......ltih naik trun tngga je...bila kpal nk pkai escalator huhu....

ni di nma kan keje Non-Destructive Testing(Ujian Tanpa Musnah)...welder2 lau dgar ade je wat NDT ni mula la nk buat2 baik ngn inspector nk kautem la ktakan hahaha...ade aq kisah????reject tetap reject bro xde kautem punya....

dan bila keje onshore plak mcm2 company yg aku pegi tp ngk pda keadaan kalau bnyak penat lau ckit suka n balik awl huhuu.....mcm pic kat bwah ni


nickit je keje pon lam 15 minit je xlma kan....untung la dpat yg ckit lau dpatyg bnyak muncung muka smpai leh wat penyidai baju hahaha.....

rasa2nye ckup kotcter psal keje aq....

opsss!!!!nk tmbah 12 lagi....aq tringin nk keje kat tempat ni....jappp yee.....



hah!!!kat cni la pelantar minyak....tp ntah bila agknye dpat pegi cni...trasa jgk nk duk tghlaut mcm ne kan....seronok ke x...leh pancing ke x....mcm2 nk buat la....huhu

k la awk2 semua....t ade sory kite citer kat korang lgi yee....

see you....