Jumaat, 28 Disember 2012

BURGER BAKAR DAN KARAOKE

Salam sejahtera semua....hari ni pemilik blog mohdrazman1988.blogspot.com nk cerita ckit la pasal aktiviti kami bila weekend bersama club floc.....penah dgr nama club ni tak????kalau penah bgus la.....

ok kali ni kiteorg lepak kat burger bakar abg burn....dah puas makan dan ketawa tak henti2 kiteorng mula bergerak pergi karaoke dekat suara ok...kat area danga bay...terbaik jgk tmpat tu...idea untuk ke sana ialah dari Ms wink2....huhu...die punya idea la ni lepak kat sna hahaha...maklum la lama xjmpa skali jumpa xingt nk balik hahaha....ok2 sy ceritakan ape yg dieorng buat.....


mula - mula sekali sy kenalkan cip kiteorng iaitu cip la xingt nama die ape huhu...sory....tapi ade pic die meh ngk....

ni la cip kiteorng die ketua sgala2nye haha....awal cip prktice suara kat luar sebelum masuk bilik recording hahaha....

penat tunggu giliran...kecian cip smpai dah tersandar kat pintu...

ramai yang tgh tnggu giliran nak masuk....sampaikan si fazrie muka jadi bengis dah tu huhu....

nampak gengster x???xkan???

Idzuan : lu langsi lu matikan enjin kete

bak 20 sen nk beli gula2 ni...bawang kecik yang steady je....

kak TL bawa backup singing dia...

pemilik camera....nasib baik pic die pon ade lauxde cmfrm kena marah ni...

sweet couple huhu...jgn jeles ye hihi...

Bila semua dah puas bergambar kat luar dan penat nak tunggu giliran....kini tiba masanye masuk ke bilik recording or test suara masing....

Suprisee!!!....cantik tak bilik ini ye pun adui...(eric leong)

vocal bukan sekadar rupa oleh kak TL huhu

para juri terpegun dengannyayian oleh kak TL td...sampai xterkata....fazrie pon mcm nk nges dah bila dgr kak TL nyayikan lagu sepohon kayu kahkahkah.....

artis jemputan kite dari korea (k-pop) geng haha....nyayikan lagu bila resah by anuar zain..kikikii...

cip jangan tarik dalam sangat kan terkeluar anak tekak tu nanti....

dan last sekali makan bersuap oleh admin sendri hahaha....

ok guys tamat di sini...ade masa n story sy criterkan lagi...jaga diri baik2 semua...moga dipermudahkan urusan kalian semua....wassalam....














Jumaat, 21 Disember 2012

Aku Dan Dia

Alhamdulilah dengan restu Allah s.w.t...aq kini bertemu dengan insan yg betul-betul menyayangi aq dalam keadaan aq yg xseberapa sngat ni.....insan yg Allah telah jnjikan untuk setiap umat islam....dulu aq terasa salah untuk memilih seseorng sbgai teman hidup ku...kini aq sedar tahap aq smpai mane aje....selepas kejadian yg lalu membanyangi hidup ku....ku sujud pada yg maha berkuasa supaya tunjukkan ku jalan yang benar dan diredhainya....xputus doa ku hulurkan pada yg berkuasa....ku tahu ade insan yg lebih baik dari sebelum ini...kini aq telah temui insan itu....Insyaallah jika restu dan rezeki Allah bagi kpadaku..aq akan mendirikan masjid tidak lama lagi....ckup la selama ini aq salah mentafsir dan memilih tanpa meminta petunjuk dari ilahi.....ku syukur kepada mu Ya Allah kerana temukan aq dengan insan yang bakal menjadi tulang rusuk kiri ku ini.....kepada yang penah aq kecewa kan dulu...aq mohon maaf kepada insan yg pernah aq cintai sebelum ini dan telah aq menyakiti hatynya aq mohan ampun dan maaf jika insan yg aq tinggalkn sebelum ni bukan menjadi plihan aq....

ku akui ....aq redha dan aq juga percaya pada takdir....jika ini yang telah kamu tulis untukku....kau satukan la haty kami supaya menjadi cinta yang abadi......aq mohon kepadamu Ya Allah kau berilah kekeuatan dan keberkatan hbungan kami ini....sesngguhnya kami insan yang lemah dan tiada terdaya untuk melwan kuasamu.....

Terima Kasih Nurul Alya Bte Jumiran kerana sudi menjadi tulang rusuk kiri sy....mudah2an hbungan kite kekal selamanya insyaAllah.....



Kepadamu Ya Allah ku mohon kau lindungilah insan yang pernah aq kecewakan sewaktu dahulu.....kau berilah kakuatan pada dia untuk menempuh hari2 yang akan datang....aminnn...ya robbalalamin.....

Isnin, 17 Disember 2012

Tuesday...

Pray For Me Guys....


Mungkin ini memang jalan takdirku
mengagumi tanpa dicintai
tak mengapa bagiku
asal kaupun bahagia dalam hidupmu

telah lama kupendam perasaan itu
menunggu hatimu menyambut diriku
tak mengapa bagiku
mencintaimu pun adalah bahagia untukku

kuingin kau tahu diriku disini menantimu
meski kutunggu hingga hujung waktuku
dan berharap rasa ini akan abadi untuk selamanya

dan izinkan aku memeluk dirimu kali ini saja
tuk ucapkan selamat tinggal untuk selamanya
dan biarkan rasa ini bahagia untuk sekejap saja


Rabu, 5 Disember 2012

Pontian....

salam 1 malaysia...lama x update blog ni...maklum la busy ckit...nk cri duit nk pk khwin n mcm2 lagi nk pk skrang ni...umo pon nk makin meningkatkan...zaman bujang dah nk di tinggalkn huhuhu....xsbar nk tunggu detik bersejarah hahaha...sejarah la sngat kan....blaja pon mlas nk sejarah apenye kan.....lantak kome la....hahah..

ok kali ni nk story pasal pontian.....kenape pontian nk di story kan sbbnye...blog sy...jdi suka sy la nk story ape kan hahaha...jngan marah2...t cepat kedut kikiki.....

owraite....back to story....dah lama sngt duk kat pasir gudang tu lbih kurang 1 taon ke 2 taon rsanye duk kat sna....skrang ni bos bg prihatin kat sy sbb sy nk tawin die post sy pegi ke pontian plak...huhhuhuu...dpat jgk berhjrah ke tmpat lain wlaupun 1 negeri kan...ihihihi.....korang penah dtang pontian x????pernahkan mne yg xpenah tu,pat beli tiket bas mai pontian ni.....pontian ni terletak di hujung tenggara asia...ehh yeke?ntah la agk2 je kot....hahaha....

ape yg best kat pontian ni meh kite kupas ape yg ade kat pontian....

Yeahhhh....xjauh dah tu.....sabar2.....hihi...padahal tiap2 hari lalu kat jalan ni bab keje kat pontian hahah...

ehhhh....sy xbawa basikal tau...tu owg luar nk bergmbar jgk la....

lawa x dieorng buat...signboard tanjung piai....lawa seyyy tempatnye....rugi xdtang...

besar x nenas tu....ni pekan nenas sbb tu ade nenas gergasi tu.....kalau anda perasan nenas ni terletak di tgh bandar pontian....

dan akhir skali kalau korang penah smpai la namanye kukup....penah smpai x??biasa owg dari kwasan kukup ni dtang dari batam mhupun bandung....boleh ikot pontian...sy mnyusul kmudian untuk ke luar Malaysia ni

ni la kwasan kukup...tmpat makan pon best je...dekat ngn laut....kalau korang ade msa dtang la ke Pontian...tu yg sy promote Pontian ni hahaha...

Ok la see u again....next story.......





Khamis, 15 November 2012

Teganu Kite

Salam sejahtera dan Salam 1 Malaysia (amboihhh dah mcm pengacara mjlis dah aq ni huhuhu)....
salam saya kepada kawan-kawan yg ingin dan masih bersama sy...sy ucapkan slam sejahtera keatas anda semua....moga hidup anda di rahmati Allah s.w.t.....

Dah2 dari bebel ntah pape baik aq truskan menaip blog aq ni...huhuu....dah xde benda lain nk buat so blog sbgai teman untuk meluah sgalanye pun aduiii...hahahah

ok,pada 15/11/2012 sy serta kawan sya zuhud(Mr.Od) telah hadir pada satu mjlis perkhwinan atau pun majlis kesyukuran kawan saya iaitu Azura(Arya Azura) dengan pasangan beliau Helmi.... Tahniah sy ucapkan dan terima kasih atas jemputan yg kamu berdua bagi pada sy.....

kalau nk di ikot kan mmng xnk pergi huhu jauh kot kat terengganu tu...tp pihak pngntin minta kami dtang jgk sbb rumah telah pun di sdiakan oleh abg beliau...sedap jgk homestay tu ade aircnd lagi tu....cuma......tilam xbrape nk best sngat sbb terlalu lembut...smpai sy tdw pon jadi tenggelam huhuhu.....tp xpe sush je korang sediakn tmpat tdw kami....

penat berjlan jgk pergi pun cuma 1 hari je..mmng terlalu leth la bdan ni.....tp xpe untuk kawan kite mesti datang punya.....jgn t time saya plak khwin die xdatang da la...siap korang tau huhuhuu....gurau2 je....xde paksaan pun sama ade nk dtang ke tidak hihihi.....

ape2 pun sy ucapkan tahniah dan moga kekal keakhir ayat.....untuk mmbina serta mngwal rumahtangga bukan mudah..sbb bnyak dugaan yg akan mnimpa kite...so kite kena tabah untuk mnghadapi rintangan dalam hidup kite..... ok Smile Always.......sy doakan mereka berkekalan....InsyAllah...Aminnnnnn



sorry camera man xbape pndai nk amek pic kiteorng hihiihi.....

hope korang ceria selalu......


 

Ahad, 11 November 2012

Sehati Sejuta Harapan Bersama Anak OKU.....

assalammualaikum dan selamat pagi semua....ape habaq korng smua...lamo xdgor cite kome semua hahaha...mklum la dah lma xbuat blog ni...hilang ntah kemna plak mud nk wat blog ni huhuu...tp dengan tiba2 aje tringin plak nk update blog huhuu....

ok,kali ni kami sekeluarga Southern Audio Members di jemput datang ke 1 mjlis amal kat kampung putri menangis,pontian,johor.....pnah dgr x nma kmpung tu?????msti kurang nk dgr kan...sbb sy pon bru pertma kali dgr nama kmpung tu...hahaha klakar x????erkkkk.....tak ek????ok fine.....kali ni jmputan xbrape ramai...lbih kurang dalam 13 biji kereta aje......meh lihat2 di bwah ni.....

kali ni event ade dua sesi yang pertama 10/11/2012 waktunye malam dari 9 - 12pm
sesi kedua plak kereta pilihan juri pada 11/11/2012...tp 5 biji kereta saje....
ni citer bhagian malam dulu ok....


Welcome To

ni logo geng2 audio...kalau nmpak horn2 tau...lau nk wat event yg halal leh la panggil kami...hihi

maaf la kali ni gmbar kereta xdpat di siarkan....sebb terlalu ramai orang.....



penuh kan owg....msa mula2 datang xla ramai mne pun...bila dah buka audio trus jdi penuh plak....

ni kereta club dangdut punya hahhaa.....jgan marah abg boy huhu

ini la muka pemilik kete club dangdut tu hahahaha....lampu mnyinari kawsan yg kgelapan kat sna huhuhu

ini la hafiz awan nano...die pon dtang jgk main audio tau...hahaha...sape xjoin kite mmng rugi la xdpat jmpa ngn die kahkahkah......tp dia nmpak runsing je tu...xtau la knape...mybe cari lagu xjumpa kot.....

ini la pemilik2 kereta audio johor...ade yg luar jhor nk join kiteorng x????kalau ade meh la trun johor....

ini Encik Jambang huhu....msa mjlis penyampaian sijil penyertaan....


sesi kedua pada 11/11/2012

setelah juri menilai kereta pada malam hari,ini la kereta yg juri dah pilih...cara mcm ne die kire markah xtau la kan....lau die kire pada bunyi mmng kayu la juri tu hahah(ops terlebih sudah hihi) meh ngk ape yg berlaku di siang hari plak...

agak2 sape dieorng ni????naik kete owg plak tu suka2 die je hahaha....kalau ade yg kenal diam2 je la ye

ishhh owg xhbis take pic lagi die dah toleh tempat lain...apek2....sengal la ko hahaha

sepadan x kiteorng??? yang lain jgn marah tau sy amek pic ngn die huhuhu...owg lain xde hahaha...jgn jelesnye....

jambang dengan kereta champion die huhuhu.....

amek pic ngn pemenang bg kategori autoshow & audioshow....

ini sesi perjalnan pulang kiteorng ke johor bahru...perjlanan pergi xde blik je ade hahaha

berehat sekejap kat tol kulai...untuk memikir nk pergi minum kat mane hahaha....

dan yg last skali ialah Juara Pontian kite Norazmi Ithnin atau di kenali sebagai jambang huhuhu beri tepukan ckit hahaha....
TERBAIK PLAYER2 SOUTHERN AUDIO MEMBERS (S.A.M)
sory Mr Aboi...sy amek pic ni kat kete awak hihihi

























Ahad, 21 Oktober 2012

Batu Pahat

haiii.....amboiii bukan main smngat lagi nk update blog je sy ni....pntang g tmpat yg best2 ckit mula la nk take pic pastu nk msuk lam blog...mcm cri pulisiti je kan hahaha...ade aq kisah...suka la nk update bnyak2 pon...internet kat offce ni kan untuk di gunakan buat hntar or baca email...tp bagi pemilik blog mohdrazman1988.blogspot.com ni suka2 die je guna internet buat update blog huhuhuu....bos xde aq la bos hahaha....sblum ni cter psal kete je kan...kali ni story lain ckit...ckit je la....nktau ape die????pnah dtang btu phat x????skali skala leh la dtang..lau slalu bosan plak t kan...hihihi...jom2 tgk gmbaq2 ni

welcome to......

kat mne dtaran ni????of course le kat Batu Pahat....


ok x???ni pon datang dah lewat pagi...nk dtang awal xleh sbbnye...hujan....

yg ni plak mcm ne????

ada macam kat ict x????ict mesti bnyakkn...ni ckit je...sedang2 elok....

berlampu2 pokok2 kat sna...dlu gelap gelita..skrang terang benderang lagi tu

saya pon nk jgk bergmbo ngn pkok berlampu ni hihihi....

tu dia logo serta lambang batu pahat...yg dimana batu tu dihat la jd la btu phat hahaha...ntah ape2 je kan....lawa x???ade rsa mcm nk dtang x????xde ek???xpe la....tmpat kite xbest tp nmpak mnarik n bngga ckit huhuhu....


ok guys see you again...tnggu pula story plak yg akan dtang nnti ye...lau bnyak story psal kereta jgn mrah or bosan tau....sbb sy join event2 mcm tu.....so dpat msuk story tu je hihi...k tata...




Terima Kasih TPM

yessszaaaa.....assalammualaikum slua...ape kbar?baik2 blaka ye....mne yg merjuk ngn pkwe ke skit haty ngn pakwe ke or suami xblik umah ke..meh baca blog kite ye hihihi....ok kali ni pmilik blog mohdrazman1988.blogspot.com nk crite la sikit tntang kjadian berlaku di pagoh,johor pda 20/10/2012....kejadian kire2 berlaku pada jam 1000 am hingga 1400 pm.....dalam kejadian itu dilibatkan oleh  12 owg awam dan 11 biji kereta.....ape yg terjadi pada waktu itu?????ntah la pe ntah terjadi pda tu...saje je nk wat gimik ckit hohoho....meh2 tgk ape yg berlaku.....

                                                                                         
                        
                               ini la kejadianye yg telah berlaku di pusat kompleks sukan kawasan pagoh,johor....saje je nk mnyemakkn diri kat ctu huhuh




yang atas ni kereta budak2 NT power....padat jgk bnyinye....ngeri je dgr....

ini kete milik encik amat advanti...

yang ni pula ahli baru je nk join ngn budak2 S.A.M

tidak ketinggalan jgk student dari giatmara dan jgk institut pngajian tnggi awam & swasta

meh ngk ape yg dieorang buat msa blaja kat institut masing2....

anaconda bertayar hahhaa.....bgus x budak2 ni...ade je idea dieorng kan....

nak kata F1 pun bukan...xtau la nk kata pe kat benda ni

terbaik beb...pkai enjin motor model modenas kriss.....mmng terbaik la student automotif...

ade pe rmai2 tu???

ni la muka2 bapak n budak2 yg dtang hihihi....

hahaha...nmpak x perbezaan owg luar ngn rakyat malaysia???hahaha....ni student from Netherland...pndai ckap bahasa malaysia....hihihi......terbaik la korang dtangkat event ni...

dan yang paling penting dlam malaysia....xptut nk lupakan die...sbb die sush2 dtang dri jauh tau.....nk tau sape?????.....ce teka pat...nk bg hdiah ni....hahaha...meh ngk sape


tu die...tmbalan perdana menteri kite....tan sri muhyiddin......beritepukan ckit pda beliau hahaha......smngat die dtang psal pe...pasal pagoh kampung die la.....terima kasih TPM sudi dtang pda mjlis tersebut...

ok guys....citer tamat dah....t symsuk cter lain plak ye...tata wassalam....